Garanție

Muziker oferă o garanție de 36 de luni pentru instrumentele muzicale și echipamentele de sunet noi. Perioada de garanție a accesoriilor noi pentru instrumentele muzicale și a altor produse este, în conformitate cu reglementările legale, de 24 de luni. În cazul anumitor consumabile (de exemplu: plectrums, fețe de tobe, bețe de tobe, corzi, lămpi etc.) a căror durată de funcționare este estimată la 90 de zile, numai defectele de fabricație și ale materialelor sunt luate în considerare în timpul perioadei de garanție ca un motiv valabil pentru o restituire sau înlocuire.

 

Perioada de garanție extinsă

În timpul perioadei de garanție extinsă (peste perioada statutară de 24 de luni), centrul de service autorizat Muziker își rezervă dreptul de a modifica anumite aspecte ale garanției. De exemplu, termenul de 30 de zile de reparare gratuită a produsului se poate modifica în ”nedeterminat” (perioada de reparație gratuită este subiectul acordului individual între centrul de service și client, ținându-se cont de timpul necesar pentru a se asigura o piesă de schimb originală, necesară reparației).
Totuși, centrul de service Muziker se angajează să efectueze reparația fără întârziere.
Puteți depune o plângere pentru daunele cauzate de perioada prelungită a reparației numai în situația în care se poate dovedi că întârzierea a fost cauzată în mod deliberat sau datorită unor neglijențe grave din partea centrului de service.
În cazul în care un produs este înlocuit în timpul perioadei extinse cu 12 luni a garanției (adică peste perioada de 24 de luni a garanție legale), clientul nu are automat dreptul la o altă perioadă de 36 de luni de garanție. Perioada de garanție a produsului achiziționat inițial se transferă noului produs.

Excepții

Cinelele se încadrează într-o categorie specială de produse datorită naturii materialului și a modului de utilizare care fac obiectul unei uzuri naturale. Prin urmare, perioada de garanție pentru aceste produse este de 24 de luni. La procesarea unei reclamații, centrul de service Muziker va efectua o inspecție a produsului, luându-se în considerare semnele de uzură în urma utilizării normale și nu iși va asuma responsabilitatea pentru defectele datorate deteriorării mecanice cauzate de o lovitură puternică care depășește nivelul de rezistență mecanică a materialului. Categorie specială de produse cu garanție de 24 de luni, care sunt susceptibile la uzură datorită  naturii materialelor și a utilizării specifice (spre exemplu cinele, butoane, fadere, clape, benzi de cauciuc, etc). Centrul de Service Muziker va efectua o expertiză de specialitate a produsului, ținând cont de semnele unei uzuri în condiții normale de utilizare, precum și de excluderea răspunderii pentru defectele datorate defectelor mecanice cauzate de o lovitură care depăsește nivelul de rezistență mecanică a materialului. În acest caz, Muziker poate oferi clienților repararea produselor deteriorate pe cheltuiala acestora, eventual la prețuri reduse, stabilite de comun acord.

Cardul de garanție

Pentru fiecare produs achiziționat online se emite o factură electronică (chitanță atunci când cumpărați într-un magazin fizic) care servește, de asemenea, ca document de garanție. Perioada de garanție începe cu data facturării produselor și se prelungește cu perioada în care produsul a fost supus unei reparații în timpul perioadei de garanție.

Anularea garanției

  • deteriorări mecanice a bunurilor cauzate de tratamentul neglijent sau necorespunzător al produselor de către cumpărător
  • instalare, manipulare, folosire improprii de către cumpărător
  • folosirea produselor de către consumator în condiții neadecvate

Defectele sau orice alte daune provocate de manipularea necorespunzătoare, instalarea neprofesionistă, utilizarea de accesorii neadecvate sau modificări aduse pieselor originale de către client sau o persoană terță, nu sunt acoperite de garanție.
Garanția nu acoperă daunele cauzate de utilizarea produselor în condiții neadecvate (praf, umezeală, chimicale agresive, câmpuri magnetice puternice etc.) sau în cazul în care bunirile au fost afectate de către cumpărător sau un terț neautorizat de către Muziker.
Această garanție nu acoperă daunele sau defectele cauzate de dezastre naturale și de alimentare cu tensiune necorespunzătoare. Semnele de uzură care apar în urma utilizării normale a produsului sunt, de asemenea, excluse din garanție.

Garanția produselor produs "despachetat"

Muziker oferă de asemenea dreptul de retragere din contractul de cumpărare pentru bunurile din categoria produs "despachetat". Acestea reprezintă bunurile care au fost deschise anterior, au ambalajele deteriorate, au fost folosite și apoi returnate sau sunt deteriorate.
Bunurile produs "despachetat" nu se pot înlocui cu un produs nou după retragerea din contract sau atunci când se revendică utilizarea garanției.
Solicitările de garanție pentru mărfurile produs "despachetat" se încadrează în conformitate cu regulile de garanție, dacă nu se specifică altfel în această secțiune.
Nu este posibilă depunerea unei cereri de garanție pentru un "defect" sau alt motiv, pentru care bunurile au fost vândute la un preț redus.

© 2004-2019 Muziker | Garanție
Logo muziker
Nu rata marile promoții. Activează notificările.
Activeză