Cum să-ți găsești calea atunci când cumperi o chitara electrică?

hero_electric.jpg

TL, LP, V, SG, Superstrat, semiacoustice, Jazzmaster, jaguar și alte bestii, chitarele electrice vin în multe forme și culori, cu tipuri diferite de lemn, doze, poduri și alte ademeriri. Prin urmare, este ușor să-ți pierzi calea atunci când cumperi o chitară pentru prima oară. În cele ce urmează, te vom ajuta să alegi chitara potrivită. 


Ce să aleg, atunci când nu știu ce tip de muzica vreau să cânt cu noua mea chitară?

În acest caz îți recomandăm o chitară electrică sau electro-acustică, deoarece ambele oferă cele mai multe opțiuni de sunet. Cu o chitară electrică se poate obține un sunet sensibil, iar la o chitară  la o  acustic-electrică  puteți cânta și rock.


Ce caracteristici ale chitarelor electrice influențează sunetul general?

Poate că acum știi ce model de chitară este pentru tine, dar înainte de a cumpăra una, ia în considerare părțile individuale ale chitarei electrice. Poate vei găsi ceva care să te inspire sau să te îndrume în direcția cea bună. Fiecare model de chitara se face în mai multe configurații. Acest lucru permite combinarea esteticii cu sunetul care armonizează cu tine.
 yamaha_3.jpg

 

Lemnul

Corpurile și gâturile chitarelor electrice sunt fabricate de obicei din așa-numitele "tonewoods" (lemne cu tonalitate). Acestea vă pot "asculta" piesa și apoi transfera sunetul în diferite moduri. Fiecare lemn transferă vibrațiile sonore într-un mod diferit, ceea ce influențează sunetul final al instrumentului. Așadar, care sunt caracteristicile diferitelor tipuri de lemn?


Doze

O bandă lucioasă din metal sau plastic cu puncte din metal - dacă vezi această parte a chitarei, atunci te uiți la doze. Aceste părți mici ale chitarei electrice influențează cel mai mult sunetul general al instrumentului, așadar, trebuie să le dai atenție atuncu când alegi. Din fericire, există doar trei opțiuni principale din care poți alege.


Construcția

Modul în care construcția influențează sunetul general al chitarei. Întoarce chitara și verifică modul în care sunt conectate corpul și gâtul. Ce vezi?

Construcția Cobs permite o întreținere ușoară, este confortabilă, dar pierde o parte din vibrații prin transport. O pierdere de vibrații duce la o susținere mai scurtă. Dacă alegi un gât lipit, vei obține o susținere extrem de lungă, dar în cazul unui incident va fi mai greu să de reparat.

Același lucru se întâmplă și cu executarea construcției gâtului, unde gâtul formează partea principală a corpului chitarei. După cum bănuiești, rezonanța și susținerea ating niveluri înalte. Corpul chitarei poate avea un impact imens asupra sunetului final. Corpul poate fi fabricat dintr-o bucată de lemn solidă sau construit similar unei chitare acustice - corp gol sau semi-gol.

Instrumentele cu acest tip de corp, sunt fiabile și rezistente la feedback. Sunetul lor este mai intens și mai viguros, dar nu se manifestă la fel de mult în final, ca și în cazul chitarelor semi-acustice.

Semi acoustic guitars are instruments that may have a completely hollow or semi-hollow body. Due to their construction, the wood has a major impact on the overall sound. As a rule, it is a softer and a more natural tone. Semi-hollow guitars are also equipped with a central block of wood, which significantly helps with feedback control, as these instruments are more likely to experience feedback.


Corzile

Am dobândit o înțelegere a chitarelor electrice, dar sunt corzile chiar atât de importante? Da, sunt! Corzile  sunt pentru o chitară precum este lanțul la o bicicletă. Dacă cânti ușor și nu trebuie să te bazezi pe o susținere de câteva zeci de secunde, poți să te relaxezi cu corzi la o grosime mai mică - cum ar fi 9 sau 10.


Există un instrument universal considerat o alegere bună?

Da. Majoritatea cântăreților de chitară din lume trec prin perioada lor Strat sau LP, mai devreme sau mai târziu. Sau prin amândoua. Chitarele de acest tip sunt considerate a fi ultimul clasic, încercat de-a lungul deceniilor. Dacă alegi unul dintre aceste modele, este foarte probabil că vei fi mulțumit.

Dacă durata de viață a corzilor și confortul oferit sunt importante pentru tine, ar trebui să cauți corzi cu un strat special, care să le protejeze de coroziune și contaminare.


Chitara este suficientă sau am nevoie și de altceva?

kombo.jpg

Dacă vrei un sunet precum cel al corzilor metalice, atunci da. Fiecare chitară electrică are nevoie de un amplificator sau de o combinație de amplificator și un difuzor - cunoscut sub numele de combo. Pentru a conecta aceste două părți esențiale, aveți nevoie de un cablu.

Distracția începe cu adevărat numai după conectarea unei pedale de efecte, care face ca o chitară electrică să fie una dintre cele mai versatile instrumente. Alege combo-ul și unitatea de efecte potrivite și folosește pe deplin chitara ta electrică!

© 2004-2019 Muziker | Cum să alegi o chitară electrică
Logo muziker
Nu rata marile promoții. Activează notificările.
Activeză